SNEL CONTACT: +31703924719 info@bobizz.nl

Boekvink

De Boekvink is een van de meest waargenomen en populaire vogels. Samen met het winterkoninkje is het de vogel die het meest voorkomt in Europa.
  • Lengte: 16 – 17 cm
  • Broeden: mei en juni
  • Maximum leeftijd: 14 jaar
  • Eieren en nestjes: Incubatie 14 dagen. 3 – 5 eieren, vaak 2 nestjes
  • Latijnse naam: Fringilla coelebs

Uiterlijk

Hij onderscheidt zich door de korte, dikke en conische snavel, waarop de neusgaten dichter bij de brug van de snavel zijn dan de randen van de kaken. Het mannetje onderscheidt zich van het vrouwtje doordat zijn voorhoofd zwart is waar de rug begint en een grijsachtig blauw op de rest van de kop, behalve de wangen die een roodachtig bruin zijn. Deze kleur strekt zich ook uit van de wangen tot de nek en borst, waar het vrouwtje in plaats daarvan een matte grijsbruine kleur heeft.

Gelijkaardige vogel

Te onderscheiden van de roodstaart en het roodborstje door zijn witte vleugelbanden.

Geluiden en lied

Het lied ratelt en de roep is repetitief.

Voedsel en vogeltafels

Bezoekt de vogeltafel af en toe. Er zijn ongeveer 6 miljoen vinken in Europa. Dit aantal lijkt al enkele honderden jaren vrij constant te zijn, wat mogelijk komt door het feit dat hij geen lange broedtijd nodig heeft.

 

Verspreidingsgebied

summerZomer
all_yearHele jaar
winterWinter
all_year

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw volgende aankoop!

Wij danken u voor uw inschrijving! Uw kortingsbon code ter waarde van 10% is: submit112017. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen op onze website.