SNEL CONTACT: +31703924719 info@bobizz.nl

Wat je altijd al wilde weten over vogels voederen

Onderstaand een overzicht van hetgeen onze tuinbezoekers het liefst eten als ze bij  je op bezoek komen.. sterker nog… als je ze verblijdt met onderstaande lekkernijen dan zullen ze daarvoor graag even een  spontane tussenlanding maken in je tuin.. .en.. een tevreden gast = een terugkerende gast…

De vogels worden geïllustreerd middels onze serie ambachtelijk uit hout gesneden DecoBirds

Koolmees

De Koolmees is één van de grootste mezen en is één van de meest enthousiaste voederhuis bezoekers. De Koolmees eet graag: hennepzaden, zonnebloempitten, pinda’s, vetbollen en brood.

Pimpelmees

De kleine Pimpelmees met z’n blauwe kop is de favoriet van velen en een fervent voederhuis bezoeker. De Pimpelmees eet graag: hennepzaden, zonnebloempitten, pinda’s, vetbollen en brood.

Geelgors

De Geelgors is een iets minder bekende voederhuis bezoeker.De Geelgors leeft van insecten en is één van de weinige vogels die haver lust. Dus met wat kleine aanpassingen in het menu kun je  ook de Geelgors naar je tuin lokken. De Geelgors eet graag:  haver, broodkruimels en lijnzaad.

Goudvink

De Goudvink zul je vooral in de winter in je tuin zien als hij uit het bos komt op zoek naar voedsel. De Goudvink eet graag: zonnebloempitten, hennepzaden en lijsterbessen.

Merel

De Merel eet het liefst van de grond maar als er sneeuw ligt laat hij zich graag verleiden tot het bezoeken van een voedertafel. De Merel eet graag: appels, peren en lijsterbessen.

Groenling

Deze groen/grijze wat zwaardere vink houdt vooral van wat vettere lekkernijen. De Groenling eet graag: zonnebloempitten, hennepzaden en pinda’s.

Ringmus

De Ringmus, herkenbaar aan de donkere plek op z’n wang komt meestal met al z’n vrienden tegelijkertijd naar een voederplaats. De Ringmus eet graag:  zonnebloempitten, hennepzaden en gierstzaden.

Roodborstje

Het Roodborstje is eigenlijk een migrant maar neigt steeds vaker te overwinteren in onze tuinen. Het Roodborstje eet graag: vetbollen, geraspte milde kaas en ongezouten boter. Het hoofdmaal van het Roodborstje bestaat meestal uit insecten. Wat dor hout in je tuin vindt het Roodborstje daarom erg interessant..

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw volgende aankoop!

Wij danken u voor uw inschrijving! Uw kortingsbon code ter waarde van 10% is: submit112017. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen op onze website.