SNEL CONTACT: +31703924719 info@bobizz.nl
Wat je altijd al wilde weten over eekhoorns..

Wat je altijd al wilde weten over eekhoorns..

Rode eekhoorn

(Sciurus vulgaris)

Soort: knaagdier

Grootte: het lichaam is 24 – 30 cm lang

Voeding: eikels, dennenappels, noten, bessen, korstmossen, paddenstoelen en vogeleieren.

Levensduur: Ca. 3 – 4 jaar

hoewel eekhoorns slimme en inventieve dieren zijn die snel kunnen ontdekken hoe ze een eekhoornvoederhuisje moeten gebruiken, zijn ze ook vergeetachtig. Ze verbergen overtollig voedsel in gaten die ze in de grond graven, maar wanneer ze weer honger hebben, kunnen ze zich niet herinneren waar ze het eten hebben verstopt!

Eekhoorns leven alleen en delen geen nesten of voedsel. Maar tijdens de koude wintermaanden delen sommige eekhoorns een nest om warm te blijven. Ze kunnen nesten bouwen met twijgen, maar geven er de voorkeur aan om een oud leegstaand vogelnest over te nemen.

Uiterlijk

Rode eekhoorns hebben een roodachtige bruine vacht, hoewel de kleur enigszins kan verschillen tussen verschillende soorten. De buik is lichter, bijna wit. Ze hebben een slank lichaam en een lange borstelige staart, die ze gebruiken voor balans. Dankzij hun staart en sterke klauwen zijn eekhoorns zeer acrobatisch. Sciurus, de Latijnse naam voor eekhoorn, betekent eigenlijk “in de schaduw van de staart zitten”. Mannetjes en vrouwtjes hebben dezelfde grootte.

Geografische spreiding

Rode eekhoorns komen meestal voor in heel Europa en in Noord-Azië en zijn een beschermde soort in sommige delen van Europa. Ze worden bedreigd door hun grotere neef, de grijze eekhoorn. Competitie voor voedsel is moeilijk en de grijze eekhoorn is de rode eekhoorn meestal de baas.

Rating 9,5 out of 10, based on 31 customer reviews

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw volgende aankoop!

Wij danken u voor uw inschrijving! Uw kortingsbon code ter waarde van 10% is: submit112017. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen op onze website.