SNEL CONTACT: +31703924719 info@bobizz.nl

Wat je altijd al wilde weten over slakken

Spaanse slakken hebben hun bijnaam gekregen vanwege het feit dat ze kannibalen zijn en soms hun eigen soort eten. De bevolking kan extreem snel stijgen, omdat de naaktslakken zowel mannelijke als vrouwelijke organen hebben en hun eigen eieren kunnen bevruchten. Een enkele slak kan tot 400 eieren produceren, die worden verspreid wanneer de aarde en planten tussen bloembakken en tuinen worden verplaatst.

Levenscyclus

Niet-seksueel volwassen slakken brengen de winter iets onder de grond door. Ze komen eruit in de lente, april-mei, en beginnen dan meteen eieren te leggen.

Uiterlijk

Volwassen naaktslakken zijn 8 – 15 cm lang en bruin. Ze moeten niet worden verward met hun mooiere neef, de zwarte naaktslak. Als u een grote verzameling naaktslakken op dezelfde plaats ziet, zijn het waarschijnlijk Spaanse slakken.

Hoe af te komen van Spaanse slakken

De Spaanse slak is de grootste vijand in de tuin. Hij voedt zich met dode en levende planten en omdat hij zich zo snel voortplant wordt het al snel een probleem. Het hoofd van de Spaanse slak afsnijden kan effectief zijn, maar ook rommelig. Er zijn verschillende soorten pesticiden, maar deze zijn schadelijk voor het milieu. Een milieuvriendelijk en minder rommelig alternatief is bier. Een slakkenvanger gevuld met bier trekt de slakken aan, die vervolgens in de val vallen en verdrinken. Omdat naaktslakken kannibalen zijn, zullen anderen snel volgen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw volgende aankoop!

Wij danken u voor uw inschrijving! Uw kortingsbon code ter waarde van 10% is: submit112017. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen op onze website.