SNEL CONTACT: +31703924719 info@bobizz.nl

Glanskop

Glanskopjes zijn erg leuk om rond de vogeltafel te hebben. Ze zullen ononderbroken boven de grond rondvliegen, aangenaam babbelen en ze zijn niet bang. Glanskopjes kunnen zich op de vogeltafel nestelen als u deze met zaden vult. Ze zijn echter veel minder prettig als iemand een nestkast nadert die ze besloten hebben te bezetten. Indringers, katten of mensen, krijgen ervan langs. Als u een paar Glanskopjes tegenkomt, omdat je ze vaak in paren tegenkomt, bent u zeker op hun “thuisgebied”. De Glanskop houdt erg van zijn huis en zal zijn hele leven in hetzelfde gebied blijven.
  • Lengte12 cm
  • Broeden: Begin mei
  • Maximum leeftijd: 12 jaar
  • Eieren en nestjes: Incubatie 14 dagen. 7 – 9 eieren. Vaak 2 nestjes
  • Latijnse naam: :Poecile palustris

Uiterlijk

De glanskop is een kleine mees die eruitziet als de wilgenmees, maar die het gemakkelijkst wordt herkend door de zwarte kop en de zwarte vlek op de kin, die aanzienlijk kleiner is.

Gelijkaardige vogel

Lijkt heel erg op de wilgenmees , een tweelingmees, maar met een gladdere bruine vleugel en andere geluiden.

Geluiden en lied

De roep van de glanskop is explosief en zal door beide partners in koppels worden gehoord.

Voedsel en vogeltafels

Vaak geziene gast aan de vogeltafel. De glanskop leeft van insecten, evenals zaden van kruiden en gras.

Het nest en de holletjes

Dit is een vogel die het hele jaar door in zijn eigen territorium blijft. De glanskop broedt en nestelt in holtes. De glanskop maakt zijn nest met mos met plukjes haar en veren. In mei legt het vrouwtje zeven tot negen eieren waarop ze 17 dagen broedt. Na nog eens 17 dagen zijn de jongen klaar om het nest te verlaten.

 

Verspreidingsgebied

summerZomer
all_yearHele jaar
winterWinter
all_year

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw volgende aankoop!

Wij danken u voor uw inschrijving! Uw kortingsbon code ter waarde van 10% is: submit112017. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen op onze website.